Refraktometer na meranie cukornatosti muštu (muštomer, cukromer)

1. Nákup
3. Kontrola
4. Dokončenie
Foto: RWN10-ATC: Refraktometer na meranie cukornatosti muštu (muštomer, cukromer)
Hrozno
platbadoprava
Na dobierku11.00 EUR s DPH
Prevodom na účet5.00 EUR s DPH
Platba kartou on-line5.00 EUR s DPH

Obj. číslo: RWN10-ATC

Cena s DPH: 47,00 EUR

Cena bez DPH: 38,84 EUR

DPH: 21 %

Dostupnosť: skladom

Záruka: 24 mesiacov ?

Počet:

Popis

Tento unikátny optický refraktometer vznikol vďaka našemu vlastnému vývoju. Podarilo sa nám na neho dostať všetky, v našich zemepisných šírkach, bežne používané stupnice na meranie cukornatosti (ovocných štiav).

Ako už jeho názov napovedá, je určený predovšetkým pre pestovateľov vinnej révy, na meranie cukornatosti vinného muštu z dozrievajúceho hrozna. Cukornatosť bobúl je možné odčítať na štyroch supniciach a na jednej stupnici ponúka tiež odhad prirodzeného alkoholu v hroznovej šťave:

  • Stupnica %VOL, na ktorej sa dá odčítať prirodzený (potenciálny) obsah alkoholu v šťave z hrozna. Stupnica odpovedá prílohe českého zákona č. 321/2004 Sb. – zákon o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o vinohradnictví a vinařství).
  • Československý normalizovaný muštomer °ČNM (niekedy tiež °NM)
  • Klosterneuburský muštomer °KMW (Babo) - používaný na území Rakúska
  • Oechsleho muštomer °Oe - používaný na území Švajčiarska a Nemecka
  • Univerzálna stupnica Brix (% Mas Sacch) - používaná na území amerického kontinentu
Rozsah stupnice Rozlíšenie
5 až 22 %VOL 0.2 %VOL
10 až 37 °ČNM 0.5 °ČNM
0 až 30 °KMW 0.5 °KMW
0 až 35 °Bx 0.5 °Bx
0 až 150 °Oe 1 °Oe

Tip: použite našu prepočtovú pomôcku - prevod cukornatosti roztoku medzi rôznymi stupnicami cukornatosti (sladkosti)

Postup merania

Meranie muštu je veľmi jednoduché. Na optickú časť refraktometru stačí kvapnúť meranú látku, priklopiť krytku hranolu (tým sa látka rozprestrie po meriacom hranole), priložiť oko k okuláru, pozrieť sa proti svetlu (prípadne doostriť) a na stupnici môžete pohodlne odčítať výslednú hodnotu.
Použitie vreckového optického refraktometru oceníte priamo vo vinohrade - kvalitu hrozna je možné merať na mieste!

Všeobecné technické parametre

  • Referenčná teplota 20 °C
  • ATC - automatická teplotná kompenzácia (pri teplotách 0 až 30 °C)
  • Možnosť doostrenia
  • Dĺžka ~ 160 mm
  • Kvalitné technické spracovanie, kovové telo prístroja
  • Obsah balenia: odolné plastové púzdro, refraktometer, čistiaca handrička, pipeta na odber, malý skrutkovač, slovenský návod

Náhľad: Stupnica refraktometru RWN10

Stupnica refraktometru