Univerzálny refraktometer Brix na ovocné šťavy

1. Nákup
3. Kontrola
4. Dokončenie
Foto: RBR20-ATC: Univerzálny refraktometer Brix na ovocné šťavy
Kovoobrábanie, CNC Ovocné šťavy
platbadoprava
Na dobierku11.00 EUR s DPH
Prevodom na účet5.00 EUR s DPH
Platba kartou on-line5.00 EUR s DPH

Obj. číslo: RBR20-ATC

Cena s DPH: 38,00 EUR

Cena bez DPH: 31,40 EUR

DPH: 21 %

Dostupnosť: skladom

Záruka: 24 mesiacov ?

Počet:

Popis

Ide se o optický refraktometer (brixmeter) vybavený stupnicou v rozsahu 0-20°Bx (% obsah cukru Mas Sacch). Presnosť merania je 0.1%

Vhodný na meranie ovocných a zeleninových štiav a zrelosti plodov (jahody, melóny, citrusy, paradajky a podobne). Na meranie zrelosti hrozna doporučujeme typ učený priamo pre vinárov.

Ak vyrábate pivo, je vhodný aj na meranie cukru v pivnej mladine (pivnej brečke) alebo olejových emulzií (obsah oleja vo vode).

Rozsah stupnice Rozlíšenie
0 až 20 °Bx 0.1 °Bx

Príklad: 100 g roztoku 25 °Bx obsahuje 25 g cukru. Inými slovami, v 100 g cukrového roztoku je 25 g cukru a 75 g vody.

Tip: použite našu prepočtovú pomôcku - výpočet cukornatosti roztoku

Obvyklé koncentrácie vybraných látok (ovocie, zelenina, plody atď)

Názov °Bx   Názov °Bx
olejové emulzie z vodou 0 až 7   jablková šťava, limonády sýtené CO2 10 až 22
pivná mladina 0 až 20 jarabiny 14
paradajková šťava 3 až 6 poloslivky 15 až 18
broskyňová šťava 6 až 12 durancie, duranče 15 až 22
pomarančová šťava 6 až 13 mliečne nápoje 16 až 21
marhule 8 až 11 slivky 18 až 22
višne 8 až 18 Borievka - bobuľa 30
hrušky 8 až 22 ovocné koncentráty 42 až 68
slívy 9 až 14 kondenzované mlieko 52 až 68
mirabelky 10 až 15 rastlinný olej 57 až 90
čerešne 10 až 18 cukrový sirup 58 až 80
horec - koreň 10 až 25 ovocný džem 60 až 70

Postup merania

Meranie šťavy je veľmi jednoduché. Na optickú časť refraktometru stačí kvapnúť meranú látku, priklopiť krytku hranolu (tým sa látka rozprestrie po meriacom hranole), priložiť oko k okuláru, pozrieť sa proti svetlu (prípadne doostriť) a na stupnici môžete pohodlne odčítať výslednú hodnotu.

Všeobecné technické parametre

  • Referenčná teplota 20 °C
  • ATC - automatická teplotná kompenzácia (pri teplotách 0 až 30 °C)
  • Možnosť doostrenia
  • Dĺžka ~ 175 mm
  • Kvalitné technické spracovanie, kovové telo prístroja
  • Obsah balenia: odolné plastové púzdro, refraktometer, čistiaca handrička, pipeta na odber, malý skrutkovač, slovenský návod

Náhľad: Stupnica refraktometru RBR20

Stupnica refraktometru

Súvisiace produkty