Univerzálny refraktometer Brix na ovocné šťavy a mliečne nápoje

1. Nákup
3. Kontrola
4. Dokončenie
Foto: RBR32-ATC: Univerzálny refraktometer Brix na ovocné šťavy a mliečne nápoje
Ovocné šťavy Mledzivo, kolostrum
platbadoprava
Na dobierku11.00 EUR s DPH
Prevodom na účet5.00 EUR s DPH
Platba kartou on-line5.00 EUR s DPH

Obj. číslo: RBR32-ATC

Cena s DPH: 38,00 EUR

Cena bez DPH: 31,40 EUR

DPH: 21 %

Dostupnosť: skladom

Záruka: 24 mesiacov ?

Počet:

Popis

Ide o optický refraktometer (brixmeter) vybavený stupnicou v rozsahu 0 až 32 °Bx. Presnosť merania je 0.2 %. Vhodný na meranie predovšetkým ovocných kvasov, zákvasov, cukernatosti ovocných a zeleninových štiav, olejových emulzií (obsah oleja vo vode), ale taktiež na meranie mliečnych nápojov, obsahu cukru v pivnej mladine (pivnej brečke), alebo na kravské mledzivo (kolostrum) a podobne.

Tento refraktometer ide použiť taktiež pre pestovateľské pálenie ovocia - predovčetkým meranie cukornatosti ovocného rmutu a kvasu pri procese fermentácie (prirodzené alkoholové kvasenie). Cukronatosť zrelého ovocia, ktoré je pre prípravu kvasu pre pálenky najvhodnejšie, sa pohybuje do cca 30°Bx (viz tabulka Obvyklé koncentrácie vybraných látok nižšie).
Ak budete chcieť zmerať "silu" svojej výslednej pálenky, po destilácii kvasu v pálenici, doporučujeme refraktometer na meranie objemového percenta alkoholu.

Na meranie zrelosti hrozna doporučujeme typ učený priamo pre vinárov.

Refraktometer je vybavený automatickou kompenzáciou teploty.

Rozsah stupnice Rozlíšenie
0 až 32 °Bx 0.2 °Bx

Príklad: 100 g roztoku 25 °Bx obsahuje 25 g cukru. Inými slovami, v 100 g cukrového roztoku je 25 g cukru a 75 g vody.

Tip: použite naše výpočtové pomôcky - odhad výťažku alkoholu z ovocnej šťavy, výpočet cukornatosti roztoku

Obvyklé koncentrácie vybraných látok (ovocie, zelenina, plody atď)

Názov °Bx   Názov °Bx
olejové emulzie z vodou 0 až 7   jablková šťava, limonády sýtené CO2 10 až 22
pivná mladina 0 až 20 jarabiny 14
paradajková šťava 3 až 6 poloslivky 15 až 18
broskyňová šťava 6 až 12 durancie, duranče 15 až 22
pomarančová šťava 6 až 13 mliečne nápoje 16 až 21
marhule 8 až 11 slivky 18 až 22
višne 8 až 18 Borievka - bobuľa 30
hrušky 8 až 22 ovocné koncentráty 42 až 68
slívy 9 až 14 kondenzované mlieko 52 až 68
mirabelky 10 až 15 rastlinný olej 57 až 90
čerešne 10 až 18 cukrový sirup 58 až 80
horec - koreň 10 až 25 ovocný džem 60 až 70

Postup merania

Meranie mliečnych nápojov je veľmi jednoduché. Na optickú časť refraktometru stačí kvapnúť meranú látku, priklopiť krytku hranolu (tým sa látka rozprestrie po meriacom hranole), priložiť oko k okuláru, pozrieť sa proti svetlu (prípadne doostriť) a na stupnici môžete pohodlne odčítať výslednú hodnotu.

Všeobecné technické parametre

  • Referenčná teplota 20 °C
  • ATC - automatická teplotná kompenzácia (pri teplotách 0 až 30 °C)
  • Možnosť doostrenia
  • Dĺžka ~ 175 mm
  • Kvalitné technické spracovanie, kovové telo prístroja
  • Obsah balenia: odolné plastové púzdro, refraktometer, čistiaca handrička, pipeta na odber, malý skrutkovač, slovenský návod

Náhľad: Stupnica refraktometru RBR32

Stupnica refraktometru

Súvisiace produkty